20 december 2013

Runerod

af Daniella Tasic Hansen, konsulent i e-læringspædagogik

Forlaget Matematik, Kanda Aps, @ventures og eVidenCenter har i længere tid arbejdet med udviklingen af det digitale læringsspil Runerod. Nu er den første version af spillet tilgængelig: Runerod – Episode 1.

Det digitale læringsspil Runerod handler om en dreng, som ved et tilfælde havner i verdenen Runerod. Her udkæmpes en kamp mellem gode og onde kræfter, hvor mennesker, alfer og dværge bekriger det onde Thusefolk, og drengen bliver inddraget i denne konflikt på det godes side. Alt sammen i håbet om, at han kan besejre de mørke kræfter, der truer Runerod, samt vores egen verden.

Formålet med Runerod er at engagere og motivere elever, som ikke trives med traditionelle undervisningsmetoder. Runerod forsøger at bidrage til en præsentation af matematiske problemstillinger på en engagerende og kreativ måde, der rammer denne målgruppe, så de får lyst til at arbejde med matematik. Da de fleste af missionerne og opgaverne er bundet op på trinmål for faget matematik efter 6. klasse, kan Runerod bruges til at træne forskellige matematiske opgaver, hvor disse præsenteres på en anderledes måde end i fx en bog eller et opgavehæfte. Runerod kan således bidrage til variation, elevaktivering og differentiering i undervisningen.

Thorkild Hanghøj skriver om spil:

”Det mest iøjnefaldende kendetegn ved spil er, at de er motiverende. Eleverne oplever ofte, at det giver mening, når de bliver udfordret til at løse konflikter inden for de trygge rammer af et spilscenarie.”
(Hanghøj, Thorkild: ”Spil i din undervisning”, Reflex, 2009)

I udviklingen af Runerod har der været et fokus på netop motivation samt det meningsfyldte i en undervisnings- og læringsmæssig sammenhæng. Kombinationen mellem motivation til at lære (gennem spilmekanismer og spilunivers) og et fagligt indhold bundet op på formelle undervisningsmål samt en vejledning til, hvordan spillet kan anvendes i undervisningen, skulle gerne bidrage til både den meningsfyldte inddragelse samt et læringsmæssigt udbytte hos eleverne. Det er i hvert fald hensigten.

Jeg vil opfordre interesserede til at gå ind på denne hjemmeside: www.runerod.dk (her ligger materiale om spillet, og der er mulighed for at downloade en gratis version).

Temahæfte om Runerod kan findes her 

Vi håber på fortsat at kunne videreudvikle Runerod, og vil derfor opfordre alle interesserede til at komme med feedback fra eventuel inddragelse af Runerod – Episode 1 i undervisningen. Kommentarer til spillet modtages derfor gerne – enten her på bloggen eller til daha@aabc.dk

Ingen kommentarer:

Send en kommentar