06 juli 2012

3 værktøjer til undervisningen

Der udvikles hele tiden nye it-værktøjer til brug i undervisningen, og det kan være en stor opgave at holde sig opdateret på området. Nogle af de værktøjer jeg pt. synes er mest spændende er TodaysMeet, Bubbl.us og Diipo. Fælles for de tre er, at de er webbaserede og gratis. Herunder får du en helt kort introduktion til værktøjerne, og jeg vil opfordre til at du, hvis du ikke allerede kender dem, bruger lidt tid på at prøve dem af. Måske kan de bruges i din undervisning?

TodaysMeet 

TodaysMeet
TodaysMeet giver eleverne mulighed for løbende at skrive kommentarer, spørgsmål og svar på tavlen fra deres computere/tablets/smartphones, mens underviseren gennemgår et emne.

Værktøjet kan bruges til at fastholde elevernes opmærksomhed på emnet, og til efterfølgende at samle op på eventuelle spørgsmål fra eleverne.

 

Bubbl.us

Bubbl.us
Bubbl.us er et mindmapping-værktøj, som giver mulighed for gratis at oprette mindmaps i et let tilgængeligt og webbaseret værktøj, og for at lade elever samarbejde i grupper om udvikling af mindmaps.

Værktøjet kan fx anvendes i forbindelse med idé-generering forud for projektarbejde.Diipo

DiipoDiipo er en gratis kommunikations- og samarbejdsplatform til brug i og omkring undervisningen. Værktøjet blander funktionaliteter fra bl.a. Google Docs, Twitter og Facebook.

Man har som underviser mulighed for at oprette klasser (med eller uden adgangsbegrænsning), og for at organisere kommunikationen indenfor disse klasser. Eleverne kan 'abonnere' på opdateringer og beskeder fra både personer og klasser/hold.Der er naturligvis mange andre it-værktøjer, som kan være interessante i undervisningssammenhæng - har du erfaringer med andre end de nævnte, må du meget gerne fortælle om dem i en kommentar herunder.

Rigtig god sommer!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar